پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس کودکان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: آموزش مهارت های ایمنی به کودکان، در واقع به منظور افزایش توان و قابلیت کودک در حفظ سلامت خود در برابر حوادث و سوانح انجام می شود و در کشور ما نیز این مهارت ها از دوران مهد کودک آغاز می شود.

کارشناس کودکان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: آموزش مهارت های ایمنی به کودکان، در واقع به منظور افزایش توان و قابلیت کودک در حفظ سلامت خود در برابر حوادث و سوانح انجام می شود و در کشور ما نیز این مهارت ها از دوران مهد کودک آغاز می شود.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ مریم صیادی بیان داشت:  مهارت های ایمنی نه فقط در کودکان بلکه در بزرگسالان نیز از ابزارهای رشد فردی قلمداد و حتی شاخصی برای تشخیص اختلالات روانی در بزرگسالی محسوب می شود.


وی افزود: آموزش این مهارت ها در کودکان به چند دلیل حائز اهمیت است و پایه اصلی رفتارهای ایمن فرد برای حفظ سلامت روانی و جسمی برگرفته از آموزش این مهارت ها در دوران کودکی است.


وی ادامه داد:  از سوی دیگر با توجه به رشد انواع آسیب های اجتماعی توجه به ارتقای آموز ش ها اهمیت دارد و این مهارت ها به ابزارهای رشد فردی دیگری مانند عزت نفس، کمال گرایی، صبوری، پذیرش مسئولیت، افزایش هوش و قدرت بدنی کمک می کند و می تواند در تمام این ابعاد به افزایش و ارتقای قابلیت های کودک کمک کند و از شدت پیامدهای منفی بکاهد.


وی تصریح کرد: از سوی دیگر ضعف در مهارت های ایمنی باعث آسیب پذیری کودک می شود و احتمال دارد کودک بیشتر در معرض آسیب قرار بگیرد.


صیادی در خصوص قابلیت های اساسی که کودکان باید کسب کنند اذعان داشت:  انجام ندادن کارهای پرخطر (بازی نکردن با کبریت، چاقو، پریز برق، لوازم برقی) و استفاده مناسب و به جا از این وسایل که آموزش آن باید همزمان انجام شود. یعنی والدین در کنار آموزش نحوه استفاده از یک وسیله، خطرات آن را نیز متذکر شوند.


وی افزود: رعایت قوانین و مقررات اجتماعی نیز از  اهمیت بسیاری برخوردار است؛ رعایت مسائلی مانند چگونگی عبور از خیابان، ایستادن پشت چراغ قرمز ، دریافت نکردن مواد خوراکی از غریبه ها تحت هر عنوان باید به کودک آموزش داده شود،  باز نکردن درب منزل برای غریبه ، بستن کمربند ایمنی در خودرو، به همراه داشتن آدرس منزل، بستن زخم، انتخاب مسیر برای رفت و آمد در بیرون از منزل که باید به کودک آموزش دهیم.


وی ادامه داد: آشنایی با منابع حمایتی موجود در جامعه به کودک کمک می کند تا در هنگام خطر از خودش محافظت کند که میتوان به دانستن شماره پلیس، آتش نشانی، اورژانس اجتماعی، پدر، مادر یا اقوام نزدیک، نحوه کار کردن با تلفن که کودک بتواند به هنگام مواجهه با خطر یا احساس تهدید درخواست کمک کنداشاره داشت.


 صیادی خاطرنشان کرد: یکی از شیوه های خوب برای افزایش توان یادگیری، تکرار مداوم گفتاری والدین، نشان دادن مصادیق بارز خطر و تهدید به نحوی که به ترس کودک دامن زده نشود، چیدمان اتاق کودک با وسایل جالب و اسباب بازی های مختلف و تهیه سی دی های آموزشی و بازی با لگو است؛ کودک از حدود 3 تا 3.5 سالگی آماده فراگیری این نوع مهارت ها است.


کارشناس کودکان مرکز بهداشت بویراحمد ابراز کرد: لازم است والدین به نحوی به کودک آموزش دهند که دچار ترس شدید نشود، افراط در این امر باعث ترس شدید کودک و تفریط به سهل انگاری و بی اهمیت جلوه دادن موضوع منجر می شود.


وی در پایان گفت: بچه هایی که ترسوتر هستند و قابلیت خطرپذیری کمتری دارند، زودتر و راحت تر مهارت های ایمنی را یاد می گیرند و آن را عملی می کنند، در مقابل کودکان جسور، هیجان خواه و خطرپذیر بیشتر در معرض خطر قرار دارند و کار کردن با آن ها دشوارتر است.7-142