پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/02/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

24 مهر( 16 اکتبر) سالروز جهانی غذاست که به مناسبت تأسیس سازمان جهانی فائو ( سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد ) در سال 1945 نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می شود.

24 مهر( 16 اکتبر) سالروز جهانی غذاست که به مناسبت تأسیس سازمان جهانی فائو ( سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد ) در سال 1945 نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می شود.





شعار امسال :" آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی هم باید تغییر کند "



گرسنگی به معنای کمبود مواد غذایی در یک کشور است که سیری شکمی حاصل نمی شود، تعریف دیگری از گرسنگی وجود دارد که گرسنگی سلولی نامیده می شود و با امنیت غذایی در ارتباط است. در این نوع گرسنگی مواد مغذی لازم برای رشد و نمو کودکان، بیمار نشدن بزرگسالان و عملکرد صحیح سلول فراهم نشده است. باید به این نکته توجه کرد که گرسنگی سلولی ممکن است خود را به سرعت نشان ندهد و حتی سال‌ها به طول انجامد، اما می‌تواند بر روی بهره هوشی،‌ بیماری‌های مزمن، توان کاری افراد و رشد و توسعه ملی یک کشور تأثیرگذار باشد.



گزارشات  نشان می دهد که از هر نه نفر در جهان یک نفر با گرسنگی دست و پنجه نرم می کند.



از علل گرسنگی می توان به فقر، توزیع نامناسب غذا و تغییر اقلیم اشاره کرد.



راهکارهای کمک به حذف گرسنگی و کاهش سوء تغذیه در جهان



-       کاهش ضایعات مواد غذایی:



1.  استفاده بهینه از مواد غذایی اضافی



2.  جلوگیری از دور ریختن میوه و سبزیجاتی که دارای لک هستند



3.  تهیه کمپوت یا مربا و مارمالاد با میوه های اضافی



4.  تهبه و تدارک غذا به میزان مورد نیاز خانواده



5.  تهیه مایحتاج منزل به تعداد افراد منزل نه بیشتر



6.  نگهداری صحیح از سبزیجات



7.  استفاده از تمام قسمت های سبزی (ساقه و برگ انواع سبزی ها مانند کرفس)



 



-       مصرف حبوبات بجای گوشت :



1.   در مقایسه با انواع گوشت ارزان و در دسترس تر است.



2.   هضم و جذب حبوبات آسان تر است.



3.   پروتئین حبوبات در ترکیب با غلات تمام اسیدهای آمینه ضروری را تأمین می کند و ارزش پروتئین آن مشابه گوشت می شود.



4.   کلسیم حبوبات در ارتقاء مقاومت استخوان ها و کاهش خطر پوکی استخوان مؤثر است.



5.   خطر بروز دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد، هم چنین شانس ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش مثل سرطان کولن را کاهش می دهد.



6.   منبع خوب آهن است و همراه با مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C و افزایش جذب آن به پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن کمک می کند.



7.   سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها است.



 



-   با پرهیز از اسراف در تهیه و خوردن غذا و خرید موادی که  در تهیه آنها به آب کمتری نیاز است مثل حبوبات بجای گوشت در مصرف آب صرفه جویی کنیم.









خبر:آرمان شفایی