پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر گروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این بیماری که تحت عنوان بیماری تالاسمی معروف گشته نوع بتا تالاسمی می باشد که به دو شکل خفیف و شدید تظاهر می‌کند

مدیر گروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این بیماری که تحت عنوان بیماری تالاسمی معروف گشته نوع بتا تالاسمی می باشد که به دو شکل خفیف و شدید تظاهر می‌کند.




به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، علیرضا عوض پور افزود: در فرد مینور یا همان شکل خفیف بیماری هیچ علامتی از بیماری تالاسمی بروز نمی کند و فرد تنها ناقل تالاسمی محسوب می شود و اما فرد مبتلا به تالاسمی ماژور (فرم شدید یا همان بیمار بتا تالاسمی) که از پدر و مادر ناقل یا همان تالاسمی نوع مینور( خفیف) متولد می شود بیمار مبتلا به تالاسمی است و محکوم به دارو درمانی و تزریق مکرر خون تا آخر عمر است.




وی تصریح کرد: طرح غربالگری تالاسمی از سال ۱۳۷۶ در کشور به صورت جدی اجرایی شد و از سوی دیگر سقط جنین مبتلا به تالاسمی قبل از ۴ ماهگی نیز با تلاش فراوان متولیان امر از حدود سال ۱۳۸۲ قانونی شد و در واقع این ۲ گام اساسی در کنترل بیماری تالاسمی برداشته شد.




عوض پور بیان کرد: در استان ما کهگیلویه و بویراحمد نیز برنامه کنترل و پیشگیری از این بیماری از سال۷۶ به اجرا در آمد که تا قبل از آن سال شاهد تولد نزدیک به 30 نوزاد مبتلا به بیماری تالاسمی ( فرم شدید) در طی یک سال بوده ایم و  خوشبختانه با اجرای مطلوب این برنامه از سال ۹۷ تا کنون هیچ مورد تولد  نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور در استان مشاهده نشده است یعنی نهال سال ۷۶ در پایان ۹۶( حدود بیست سال بعد) به ثمر نشست و از تولد حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰  بیمار تالاسمی ماژور پیشگیری به عمل آمد و چون ستاره ای درخشان بر تارک سیستم سلامت استان پرتو افشانی میکند .




وی برای حفظ این دستاورد، اشاره کرد و گفت: ؛ آگاه سازی عمومی نسبت به این موضوع از ضروریات می باشد و بدین وسیله به خوبی میتوان  گسترش این بیماری را مهار کرد. 




مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی استان، در پایان خاطرنشان کرد: بررسی تالاسمی های متولد شده در سالهای گذشته نشان می دهد که ازدواج های شرعی که ثبت رسمی نمی شوند و در نتیجه آزمایش پیش از ازدواج را انجام نمی دهند و همچنین اتباع بیگانه بیشترین عوامل تولد این بیماران هستند؛ به همین دلیل اهمیت فرهنگ سازی و آموزش جامعه بسیار حائز اهمیت می باشد.