دکتر امیر پیکر؛ مدیر آزمایشگاه مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نشست نخبگان با استاندار به مشکلات حوزه گندم و نان اشاره کرد و گفت: در بحث گندم استان، تغییرات ژنتیکی منجر به تولید گندم بیکیفیت شده است. پیشنهاد بنده بازگشت به گندم بومی استان به ویژه در منطقه گچساران است که از کیفیت بالایی برخوردار است. در حوزه صنعت نان، متأسفانه ذائقه مردم به سمت آرد سفید گرایش یافته و نانهای سبوسدار و صنعتی رشد مناسبی ندارند.
وی بیان کرد: همچنین فرآیند تخمیر در استان به درستی انجام نمیشود که منجر به تولید نان بیکیفیت شده است.
پیکر پیشنهاد عملیاتی خود را اینگونه بیان کرد و گفت: پیشنهاد میکنم آموزشهای علمی به نانواییها داده شود و از متولیان امر میخواهم که هر شش ماه یک بار یا حداقل سالی یک بار، دورههای آموزشی برای نانوایان برگزار شود.
این متخصص در ادامه به مشکلات صنعت مرغ و گوشت پرداخت و افزود: در صنعت مرغ و گوشت با مشکلات قیمتگذاری و فروش مواجه هستیم. مشکل اصلی نبود یک سامانه استانی و کشوری برای مدیریت موجودی جوجه مرغ زنده و فرآیند کشتار است. اگر از ظرفیتهای استان اطلاع دقیق داشته باشیم، میتوانیم پیشبینی بهتری برای تولید انجام دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به چالشهای حوزه کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: در بحث کشاورزی و باغداری، مصرف بیرویه کود و سموم شیمیایی بدون رعایت دوره کارنس مشکلساز شده است. متأسفانه مزارع ما شناسنامه ندارند و این موضوع امکان پیگیری و نظارت را از ما سلب میکند. اگر مزارع شناسنامهدار شوند، میتوانیم بهتر راهنمایی و کمک کنیم.
این متخصص با اشاره به ضعف آزمایشگاههای تخصصی خاطرنشان کرد: آزمایشگاههای تخصصی ما در بحث کنترل سموم و آفتکشها در سطح استان بسیار محدود هستند. با تأسف باید بگویم که ما تنها استانی هستیم که پایش و کنترل سموم به درستی انجام نمیشود و نمونهها به استانهای همجوار فرستاده میشود. امیدواریم با اختصاص اعتبارات لازم، بتوانیم تجهیزات مورد نیاز را در استان مستقر کنیم.