پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/03/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، کهگیلویه و بویراحمد در اهدای عضو پیشتاز است.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ سید سینا سعیدی، مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، با اشاره به آغاز هفته اهدای عضو، اهدای زندگی ، از ۲۵ تا ۳۱ اردیبهشت،ابراز داشت:  استان کهگیلویه و بویراحمد  از استان‌های برتر در زمینه اهدای عضو از مرگ مغزی است.
 
سعیدی با اشاره به سبقه ایثار و ازخودگذشتگی مردم استان، بیان کرد: سال گذشته ۱۴ مورد اهدای عضو از مرگ مغزی در استان به ثبت رسید که رتبه چهاردهم را در بین ۶۱ دانشگاه و استان کشور کسب کردیم.
 
وی ادامه داد: این آمار، استان را بالاتر از میانگین کشوری قرار داده است.
 
 
مرگ مغزی؛ مسئله‌ای حیاتی در اهدای عضو
 
مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، شناخت مرگ مغزی توسط مردم را مهم‌ترین مسئله در بحث اهدای عضو دانست و افزود:۸ عضو از بدن افراد دچار مرگ مغزی قابل اهدا است که می‌تواند زندگی دوباره به انسان‌های نیازمند ببخشد.
قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها، کبد و پانکراس از جمله این اعضا هستند.
 
سید سینا سعیدی افزود: سن خاصی برای اهدای عضو مطرح نیست و از یک سال تا ۹۹ سال، اعضا با توجه به شرایط بیمار قابل اهدا هستند.
 
 
سعیدی، داشتن کارت اهدای عضو را یکی از مهم‌ترین مولفه‌های گسترش فرهنگ اهدای عضو در کشور دانست و از مردم استان دعوت کرد تا برای دریافت این کارت اقدام کنند:
 
ارسال کد ملی (به زبان انگلیسی) به سامانه ۳۴۳۲
مراجعه به سایت www.ehdasenter.ir
تشخیص دقیق مرگ مغزی؛ اولویت اصلی
 
وی در ادامه عنوان کرد: مرگ مغزی به معنای از بین رفتن کلیه فعالیت‌های غیرقابل بازگشت مغز است که با کما و زندگی نباتی تفاوت دارد.
تشخیص مرگ مغزی در تمام بیمارستان‌های دانشگاهی استان توسط چهار پزشک متخصص (داخلی، مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، بیهوشی) انجام می‌شود که پس از رضایت خانواده، پزشکی قانونی نیز این فرایند را بررسی و در صورت تایید نهایی، مجوز اهدای عضو صادر می‌شود.
 
سعیدی در پایان، ضمن تشکر از مردم استان به دلیل پیشگامی در ایثار و گذشت، ابراز امیدواری کرد که فرهنگ اهدای عضو در استان بیش از پیش گسترش یابد.