پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روز دانشجو را تبریک گفت.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روز دانشجو راتتبریک گفت
«من المؤمنين رجالٌ صدقوا ما عاهدوا اللّه عليه ۖ فمنهم من قضىٰ نحبه ومنهم من ينتظر ۖ وما بدّلوا تبديلًا»
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
سوره مبارکه الأحزاب آیه ۲۳
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر حمید رضا سهرابی گفت: بی شک تداعی روز دانشجو در خاطره ملت ایران و بزرگداشت سالانه آن یک ضرورت تاریخی و وظیفه ملی است؛ روز دانشجو نماد بیداری اسلامی و عینیت بخشیدن به آرمان های علمی و فرهنگی و تجلی بصیرت و مظهر ایثار و استقلال و آزادی است؛ جنبش های دانشجویی همواره نقش تعیین کننده ای در مبارزات آزادی خواهانه مردم بیدار کشورمان داشته اند و حضور آگاهانه دانشجویان مسلمان همراه با مردم انقلابی اجازه نداده تا دشمنان در امور داخلی و خارجی کشورشان دخالت کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: 16 آذر 1332 روزي است كه سه دانشجوي دانشگاه تهران در اعتراض به دخالتهاي امريكا و انگليس در امور ايران و سفر "ريچارد نيكسون" معاون رييس جمهوري امريكا به تهران، همراه ديگر دانشجويان بپاخاستند و سينه خود را آماج گلوله هاي رژيم پهلوي قرار دادند تا سندي ديگر از روح ميهن پرستي، آزادي خواهي و استقلال طلبي فرزندان اين مرزوبوم را براي هميشه در تاريخ ثبت كنند. اين روز، روز دانشجو نام گرفته است.
وی ادامه داد: پس از کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت دکتر مصدق با همکاری عوامل آمریکا و انگلیس و جایگزینی ارتشبد زاهدی، دولت کودتا به تحدید آزادیها و سرکوبی فعالان سیاسی پرداخت و کشور را عملاً به سمت وابستگی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی به غرب سوق داد.
استادیار گروه معارف اسلامی اذعان داشت: در مقابل نیروهای مردمی با تشکیل جبهه ضد استکباری و ضد استبدادی یک روز پس از کودتا سعی کردند فضای اختناق را شکسته و برای گسترش اندیشههای آزادی خواهانه که آن زمان دربند کودتاچیان بود، فعالیتهایی را سازماندهی کنند. در این میان دانشجویان نیز به عنوان بازوی اجرایی نهضت اسلامی در راستای اهداف جنبش اسلامی عمل میکردند.
وی خاطرنشان کرد: پس از بازگشایی دانشگاه در مهرماه ۱۳۳۲ که همزمان با شروع دادگاه فرمایشی فعالان جبهه مردمی بود، جنب و جوش زیادی در میان دانشجویان برای فعالیتهای سیاسی و برگزاری راهپیماییها و تجمعات اعتراضی پدید آمد. نخستین حرکت عملی در این زمینه تظاهرات روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر ۱۳۳۲ به نشانه اعتراض به تداوم فضای خفقان پس از کودتا و تجدید رابطه سیاسی دولت شاهنشاهی با بریتانیا که همان روزها خبرش اعلام شده بود، شدیداً اعتراض کردند.
دکتر سهرابی افزود: در روز ۱۴ آذر ۱۳۳۲ با ورود دنیس رایت، کاردار جدید سفارت انگلیس به ایران دانشجویان دانشکدههای حقوق و علوم سیاسی، دندانپزشکی، فنی، پزشکی و داروسازی در دانشکدههای خود تظاهرات پر شوری علیه رژیم کودتا و مقاصد آن برپا کردند که در روز ۱۵ آذرماه این تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و مأموران انتظامی در زد و خورد با دانشجویان، شماری را مجروح و گروهی را دستگیر و زندانی کردند.
وی اضافه کرد: مجموعه این رویدادها و اعتراضات پیگیر دانشجویان پس از کودتا، که یکی از مهمترین قطبهای فعال و مخالف دولت را تشکیل میدادند، رژیم را بر آن داشت که با استقرار دائمی گروهی از نظامیان در محوطه دانشگاه، اقتدار خود را به آنها نشان دهد. اینچنین بود که در یک اقدام کم سابقه در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲، نیروهای لشکر ۲ رزمی به دانشگاه تهران اعزام شدند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در پی یورش نیروهای امنیتی و گارد به دانشکده فنی دانشگاه تهران و درگیری میان آنان و دانشجویان، سه دانشجوی این دانشگاه به نامهای آذر شریعترضوی، مصطفی بزرگنیا و احمد قندچی کشته و گروه دیگری مجروح و بازداشت شدند.
وی ادامه داد: لذا خون پاک ریخته شده دانشجویان شهید: احمد قندچی، آذر شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا بود که باعث گردید تا تلاش لندن و واشنگتن جهت مشروع و دموکراتیک جلوه دادن رژیم کودتای پهلوی که در پی آن بتوانند امتیازات استعماری مورد نظر خود را در محیطی آرام و بدون تنش های سیاسی بدست آورند را خنثی کند .
دکتر سهرابی خاطرنشان کرد: امروز دانشگاه و دانشجو در خط مبارزه جبهه نرم دشمن قرار گرفته و این موضوع مستلزم حفظ روحیه استکبار ستیزی، دشمن شناسی و به موقع عمل کردن دانشجویان است که اجازه ندهند دشمنان نظام اسلامی به اهداف خود نزدیک شوند.
وی ادامه داد: دانشجوی انقلابی وظیفه دارد برای رسیدن به فهمی درست از شرایط کنونی به مطالعه تاریخ معاصر بپردازد. مرور تحلیلی تاریخ و شناخت افراد و جریانهای تاریخی بیش از آنکه برای حسرت خوردن ازدستدادهها یا تحسین پیروزیها باشد، برای فهم رفتار و تصمیم درست وضعیت امروز ماست. لذا بیاطلاعی از تاریخ معاصر، خطری جدی و مطالعه دقیق تاریخ، جزئی از فهرست وظایف دانشجوی انقلابی به شمار میرود.
استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار داشت: برخی رسانه های بیگانه و مزدور با استفاده از بیخبری دانشجویان از وقایع چهاردهه گذشته انقلاب، سعی در وارونه جلوه دادن واقعیتهای داخلی و خارجی و توجیه عملکرد دشمنان دارند و تعمداً درصددند با مخدوش کردن تاریخ سیاه 200 ساله گذشته، پای استکبار و استعمار نوین را به کشور باز کنند. لذا دانشجویان باید هوشمندانه برخورد کنند .
وی افزود:16 آذر 1332 یکی از این واقعه هاست که باید از آن درس بگیریم و بدانیم که هر زمان ملتی خواهان استقلال بود از در دشمنی با آن ملت بر می خواستند.
وی اضافه کرد: از اهداف آشکار جبهه استکبار جلوگیری از تمدن سازی در کشورههای اسلامی است لذا در عمل می بینم آنها دنبال نا امن سازی ممالک مستقل هستند تا امنیت که زیر بنای و فنداسیون عدالت و آزادی و استقلال است آن را مخدوش نمایند تا فرایند توسعه و تمدن سازی با کندی صورت گیرد بنابراین باید هوشیاری و هوشمندی سیاسی خود را حفظ و با نگاه کلان نگر و راهبردی امور کشور را رصد کرد.
دکتر سهرابی تصریح کرد: اینجانب ضمن ﯾﺎد و ﺧﺎﻃﺮه شهیدان اﺣﻤﺪ ﻗﻨﺪﭼﯽ، آذر ﺷﺮﯾﻌﺖ رﺿﻮی و ﻣﺼﻄﻔﯽ ﺑﺰرگ ﻧﯿﺎ، ﺷهدای سرافراز 16 آذرسال32، این روز بزرگ را به جامعه دانشگاهی بویژه دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تبریک عرض نموده و از خداوند متعال خواستاریم تا همه ما بتوانیم با بصیرت و هوشیاری و با پیروی کامل از منویات مقام عظمای ولایت،حضرت امام خامنه ای(مد ظله العالی)، در این شرایط خیلی حساس گام های موثر جهت تحقق اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برداریم.