مهمترین اقدامات بهبود وضعیت تغذیه در شبکه های بهداشت و درمان شهرستان
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر مسلم شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و رییس مرکز بهداشت استان بیان کرد:
شیوع افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابت به ترتیب در کشور ۳۲درصد و ۱۴/۱۵درصد در جمعیت بالای 30سال در کشور میباشد.
وی تصریح کرد: ابتلا به بیماری های غیرواگیر بهویژه اختلالات چربی خون، پرفشاری خون و دیابت، ارتباط مستقیم و نزدیکی با الگوی تغذیه ای افراد دارد و کنترل مصرف روغن، نمک و شکر در این بین بسیار مهم است چرا که آنها از عوامل ایجاد و کنترل کننده اختلالات چربی خون، فشارخون و قند خون هستند.
دکتر مسلم شریفی، اضافه کرد: طبق اطلاعات ۶ ماه نخست ۱۴۰۳ «سامانه یکپارچه بهداشت استان» در جمعیت بالای ۳۰ سال ، ۷درصد به اختلالات چربی خون، ۱۷/۴درصد به پرفشاری خون و ۷/۸ درصد به دیابت نوع دو، مبتلا هستند.
شایان ذکر است در پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در سال ۱۴۰۰ در استان ک.ب در جمعیت ۱۸سال و بیشتر، شاخصهای شیوع اختلال چربی خون ۲۷/۶ درصد وشاخص شیوع فشارخون بالا ۲۸/۸ درصد وشیوع دیابت 9درصد بوده است.
وی تصریح کرد: برای بهبود وضعیت تغذیه مردم در شهرستانهای تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ۴۰ کارشناس تغذیه در سطح این معاونت مشغول کار هستند که از این تعداد ۲۷ کارشناس در مراکز خدمات جامع سلامت نیز مشغول به فعالیت هستند و باید طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت باید به ازای هر ۴۰ هزار نفر یک نفر کارشناس تغذیه وجود داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مشاوره تغذیه و رژیم درمانی ویژه افراد مبتلا به لاغری و سوء تغذیه، چاقی، دیابت، فشار خون و چربی بالا و ارایه آموزشهای فرد محور و گروهی به همه افراد از جمله وظایف کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم و مرکز بهداشت استان است.
دکتر شریفی، افزود: ارزیابی، تشخیص و پیگیری وضعیت کودکان و مادران باردار و شیرده کم بضاعت با سوء تغذیه و حمایت ویژه از این افراد نیز برای بهبود وضعیت تغذیه گروههای هدف نیازمند مساعدت در دستور کار مراکز خدمات جامع سلامت استان قرار دارد.
.