دکتر مسلم شریفی/ شناسایی ۳۳۴۰۰ نفر بیمار دیابتی
دکتر مسلم شریفی در گفتوگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه امسال از 19 تا 25 آبان به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است، گفت: هفته ملی دیابت به منظور افزایش آگاهیها و توجهها نسبت به بیماری دیابت و پیشگیری، تشخیص، درمان و مدیریت بهتر آن در جامعه برگزار میشود.
عضو هئیت ریسه دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان، خاطرنشان کرد: شعار امسال این هفته "با دیابت خوب زندگی کنیم" نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه برگزاری هفته ملی دیابت فرصت مناسبی برای افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری دیابت، علائم، عوامل خطر، پیشگیری و مدیریت آن و یک فرصت برای ترویج فرهنگ سلامت، تشویق به سبک زندگی سالم، تغذیه سالم و پیشگیری از بیماری دیابت است، بیان کرد: با توجه به اهمیت بیماری دیابت و تأثیرات آن بر جامعه، برگزاری هفته ملی دیابت اهمیت زیادی دارد و میتواند به بهبود وضعیت بیماران دیابتی و جلوگیری از ابتلا به این بیماری منجر شود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان، اظهار کرد: دیابت یک بیماری مزمن است که با علائمی چون ضعف، خستگی، بیحالی،تاری دید، پرادراری، پرخوری،تاخیر در بهبود زخم ها و در مواردی هم کاهش وزن همراه است و زمینههای رفتاری از جمله بیتحرکی، چاقی، استرس و نداشتن فعالیت بدنی و استعمال دخانیات سبب ابتلا فرد به این بیماری میشود.
دکتر شریفی با اشاره به راههای پیشگیری از بیماری دیابت تصریح کرد: اضافهوزن یکی از عوامل مهم خطرزا برای ابتلا به دیابت است، حفظ وزن متعادل و تغذیه سالم میتواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت تأثیرگذار باشد.
وی ورزش و فعالیت بدنی منظم را نیز از عوامل موثر در کاهش این بیماری برشمرد و ادامه داد: ورزش به کاهش میزان قند خون، کنترل وزن، و حفظ سلامت قلب و عروق کمک و از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: تغذیه سالم و مصرف مواد غذایی سالم که حاوی میزان مناسبی از میوه، سبزیجات، مواد غذایی کامل و فیبر باشد، میتواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت مؤثر باشد.
رییس مرکز بهداشت استان گفت: مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند حبوبات، سبوس گندم، سبزیجات و میوههای تازه، محدودکردن مصرف چربیهای اشباع شده و ترانس -چربیها، مصرف منابع سالم پروتئین مانند ماهی، نخود، لوبیا، مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 در پیشگیری از این بیماری مؤثر است.
وی از شیوع 7/8 درصدی این بیماری در جمعیت 30سال و بیشتر در استان خبر داد و اظهار کرد: انتظار میرود در استان ۳۹۰۰۰ نفر مبتلا به دیابت باشند که از این تعداد حدود ۳۳۴۰۰ نفر شناسایی شدند و حدود ۱۵درصد افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، افزایش خطر بروز مشکلات قلبی و عروقی، بیماریهای چشمی ، نارسایی کلیوی، بیماریهای دستگاه عصبی و... را از عوارض این بیماری برشمرد.