پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/01/13

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

توصیه می شود روزه با نوشیدنی های گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کم رنگ و شیر گرم باز شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه؛ فروغ تقوی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه در راستای توصیه های تغذیه ای ویژه ماه مبارک رمضان  افطار با نوشیدنی گرم را همراه با خرما یا کشمش مفید ارزیابی کرد و این دو را سبب کنترل اشتها و در نهایت پرهیز از پرخوری به هنگام افطار دانست. 

تقوی ادامه داد: توصیه می شود که در وعده ی افطار و سحر حتی المقدور ۳ عدد خرما به همراه چای کم رنگ مصرف شود و پس از آن از غذاهایی مانند انواع نان سبوس دار (نان ها محلی یا سنگک) و پنیر همراه با سبزی یا گوجه فرنگی و یا گردو ، شیر برنج، انواع کو کو و کتلت و یا شله زرد استفاده شود.

وی افزود: تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی اضافه و بدون مواد مغذی مثل ویتامین ها و مواد معدنی هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود چون مصرف میوه و سبزی کافی می تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس و همچنین یبوست که از مشکلات شایع در روزه داران است جلوگیری نماید.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه بیان داشت: بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد بخصوص در وعده ی سحر مصرف شود لذا افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

تقوی اظهار داشت: نوشیدن زیاد چای علی الخصوص چای پررنگ در وعده ی سحری باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.

وی تاکید کرد: بهتر است غذای مصرفی در وعده ی سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری کند.

تقوی تصریح کرد: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار باعث حفظ تعادل آب و مواد معدنی بدن فرد روزه دار می شود.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه افت فشارخون را از مشکلات رایج در روزه داری برشمرد و اظهار داشت: علائمی مانند تعریق زیاد، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش نشان دهنده ی افت فشار خون می باشند که مصرف کم مایعات و نمک کافی می تواند د افت فشارخون نقش داشته باشد لذا برای جلوگیری از این حالت افزایش مصرف مایعات و نمک کافی در هنگام افطار و سحر پیشنهاد می شود.

تقوی در توصیه آخر خود اجتناب از خوردن غذاهای خشک مانند انواع کوکو، کباب و همچتین اجتناب از  مصرف زولبیا، حلواهای شیرین و چرب، غذاهایی که با ادویه جات زیاد تهیه می شوند را متذکر شد.