پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مراقبت از تغذیه سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا تغییرات جسمی و نیازهای تغذیه‌ای افراد در این سنین ممکن است متفاوت باشد و سرعت تغییرات نیز به هر شخص بستگی دارد.

به گزارش وب دا یاسوج؛ خاتون بر سیاه ابراز داشت: توجه به رژیم غذایی مناسب می‌تواند به پیشگیری از مشکلات جسمی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کند. برای تأمین سلامت و بهبود سیستم ایمنی بدن در این دوران، ضروری است که نیازهای تغذیه‌ای سالمندان به دقت شناسایی و رژیم غذایی متناسب با این نیازها برنامه‌ریزی شود.

وی با بیان اینکه تغذیه متعادل نقش کلیدی در جلوگیری از اثرات سوء تغذیه و بهبود کیفیت زندگی این عزیزان دارد، ادامه داد: غذاهایی که به حفظ ویتامین‌ها و مواد معدنی کمک می‌کنند، باید در رژیم غذایی سالمندان گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: به دلیل فرسودگی و حساسیت‌های خاص این دوران، تأمین نیازهای تغذیه‌ای با انواع غذاهای سالم و پخته شده اهمیت زیادی دارد و باید با دقت به آن توجه شود تا نیازهای پایه‌ای سلامت بدن سالمندان برآورده شود. کمک گرفتن از پرستار سالمند در رعایت دقیق رژیم غذایی آن‌ها نقش بسیار کمک‌کننده‌ای دارد. در ادامه در خصوص بهترین رژیم غذایی برای سالمندان بیشتر صحبت خواهیم کرد.

بر سیاه خاطر نشان کرد: یک رژیم غذایی مناسب به معنای دریافت به اندازه و متعادل تمام مواد مغذی مورد نیاز در طول روز است. برای تغذیه سالمندان، رعایت چنین رژیمی می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های متابولیکی نظیر دیابت، فشار خون بالا و اختلالات چربی خون را کاهش دهد یا به کنترل مؤثرتر این شرایط کمک کند.

وی تاکید کرد: با داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم، می‌توان به بهبود وضعیت سلامتی و کاهش مشکلات مرتبط با این بیماری‌ها در دوران سالمندی امیدوار بود. سوء تغذیه در سالمندان می تواند کاملا نا محسوس و پنهان باشد. در این مورد اطلاعات خود را بالا ببرید.

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مطالعات نشان می‌دهند که سالمندان باید مصرف پروتئین خود را نسبت به جوانان افزایش دهند، اما بسیاری از آنان به میزان کافی پروتئین مصرف نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: پروتئین‌ها برای سلول‌ها ضروری هستند و به ساخت، ترمیم و حفظ بافت‌ها کمک می‌کنند. این امر به نوبه خود موجب تقویت قدرت بدنی، بهبود عملکرد فیزیکی و افزایش توده عضلانی بدون چربی می‌شود. بنابراین، گنجاندن پروتئین در برنامه غذایی هفتگی سالمندان بسیار مهم است

برسیاه افزود: تغذیه سالمندان نقش حیاتی در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها دارد. با افزایش سن، نیاز به مواد مغذی و مصرف متعادل غذاها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مصرف سبزیجات برگ سبز تیره، چای سبز، ماهی قزل‌آلا و مواد غذایی حاوی ویتامین C و غلات کامل می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بیماری‌های مزمن کمک کند.

وی همچنین با اشاره به اینکه میان وعده‌های سالم مانند آجیل، میوه خشک و سالاد میوه نیز انرژی و مواد مغذی لازم را تأمین می‌کنند، عنوان کرد: از طرفی، باید از مصرف مواد غذایی مضر مانند تخم‌مرغ خام، غذاهای شور و پرنمک، کافئین، نوشابه‌های گازدار و الکل خودداری کرد. توجه به این نکات در برنامه‌ریزی غذایی سالمندان می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و حفظ سلامتی آن‌ها کمک کند.