کارشناس تغذیه این مرکز درمانی با توجه به اهمیت تغذیه برای افرادی که دخانیات مصرف می کنند،اظهار داشت: افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی ، به ویتامین C بیشتری نیاز دارند. مهم ترین ماده مغذی که تحت تأثیر سیگار قرار میگیرد، ویتامین C است. هر چقدر بیشتر سیگار بکشید، مقدار بیشتری ویتامین C در بافتهای بدن و خون شما از بین میرود. آسیبی که سیگار به سلولهای بدن شما میرساند باعث میشود بدن شما برای خنثی کردن این آسیب، ویتامین C بیشتری نیاز داشته باشد. ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدانهاست که از بروز برخی بیماریها مثل سرطان و بیماری قلبی جلوگیری میکند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، انیس نیک فطرت اذعان داشت: ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی)، کیوی ، انواع توت، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای، هندوانه ، طالبی ، توت فرنگی ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است.همچنین لبنیات (شیر، ماست، کشک، دوغ و…) به طور رقابتی مانع جذب فلزات سنگین موجود در سیگار می شود که باز هم توصیه می شود مصرف مواد لبنی در افراد سیگاری نسبت به افراد عادی بیشتر باشد.
نیک فطرت در ادامه افزود:داشتن الگوی غذایی صحیح شامل میوه و سبزیجات، حبوبات، گوشت سفید (ماهی و مرغ)، لبنیات کم چرب، مغز گردو، بادام، پسته و فندق تازه و بی نمک و همچنین استفاده از میان وعده های مناسب در کنار وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام از عوارض کشیدن سیگار می کاهد.
کارشناس تغذیه ابراز داشت:برخی از ترکیبات بویژه سبزیجات به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می شود.بنابراین میل به استعمال سیگار را کاهش می دهند و عکس این قضیه نیز صادق است.مصرف چای و گوشت بویژه گوشت قرمز به علت ادرارآور بودن و اسیدی کردن محیط خون باعث افزایش دفع نیکوتین می شوند و تمایل به مصرف سیگار در این افراد افزایش می یابد.