خط قرمز همه ما سلامت مردم است و تحقق این مهم با طرح های عملیاتی و همکاری بین بخشی داریم میسر است
علل افزایش بیماری سرطان در کهگیلویه وبویراحمد بررسی شود
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه وبویراحمد گفت: علل افزایش بیماری سرطان در سطح استان مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، رئیس مرکز بهداشت و معاونین با نماینده ولی فقیه در استان دیدار و پیرامون مباحث مختلف در حوزه بهداشتی و درمانی مورد بررسی قرار گرفت.
آیتالله سید نصیر حسینی با اشاره به اینکه موضوع پیشگیری در حوزه سلامت مورد توجه باشد، گفت: عوامل مختلف آب، محیط، سلامت روحی و روانی فرد در سلامت افراد تاثیر دارد.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه وبویراحمد و امام جمعه مرکز استان با اشاره به افزایش بیماری سرطان در استان افزود: بررسی شود که علت افزایش بیماری سرطان چیست.
وی با اشاره به اینکه کرونا ویروس خیلی بدی بود، گفت: دانشگاه علوم پزشکی و حوزه معاونت بهداشتی به خوبی نسبت به رصد بیماریها اقدام میکند اما ممکن است بیماری ناشناختهای مثل کرونا شیوع پیدا کند که پیشبینی چنین بیماریهایی انجام شود و اگر این مهم صورت نگیرد در شرایط بدی قرار خواهیم گرفت.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه وبویراحمد ادامه داد: در حوزه جمعیت دچار بحران شدیم به این دلیل که پیشبینی لازم را انجام ندادیم تا به اینجا رسیدیم.
حضرت آیتالله حسینی، در پایان بیان کرد: در حوزه جوانی جمعیت دچار تناقض شدیم از یک طرف مکلف هستیم به ایجاد رفاه و آسایش و از یک طرف مکلف به تکثیر و رشد جمعیت هستیم که اینها در نقطه مقابل هم هستند.
در ادامه دکتر مسلم شریفی سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و رییس مرکز بهداشت استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: در حوزه آب آشامیدنی به طور جدی دچار مشکل هستیم.
وی افزود: خط قرمز همه ما سلامت مردم است و تحقق این مهم با طرح های عملیاتی و همکاری بین بخشی داریم میسر است.
این مسئول افزود: در حوزههای بهداشت دو برنامه در راستای دولت چهاردهم داریم که باید اجرایی شود پزشک خانواده که برکات بسیار زیادی دارد و تا حدودی عملکردمان خوب بود، برنامه جدیدی در سطح گسترده تری ابرای شهرهای بالای 20 هزار نفر در حال اجرا است که نیازمند کمک همه دستگاهها هستیم.
دکتر مسلم شریفی، بیان کرد: در حوزه پزشک روستایی جزء دانشگاه های موفق کشور بودیم.
دکتر شریفی ادامه داد: برنامه دوم جوانی جمعیت است که در این زمینه وضعیت بدی نداریم اما هنوز به نتایجی که مدنظر بود نرسیدیم که نیاز است کار جدیدتری انجام گیرد چرا که اگر پنجره جمعیتی بسته شود همه ما ضرر میکنیم.
سایر برنامه ها مهم و حساس اما روتین است و هر چند امکانات و تجهیزات چندان خوبی نیست و برای اجرای پزشک خانواده چندین میلیارد نیاز است .
وی کنترل استرس و کاهش سموم در بخش کشاورزی و محصولات غذایی را دیگر برنامههای معاونت بهداشت دانست و گفت: دنبال این هستیم این موارد را کنترل کنیم اما کسی پای کار نیست.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، گفت: تغذیه ما نیاز به آموزش دارد چندین سال تلاش کردیم برای فرهنگ سازی مصرف روغن مایع و فاصله گرفتن از روغن جامد اما روغن که گران شد مردم به سمت مصرف روغن جامد رفتند.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد گفت: جهاد کشاورزی مجاز به استفاده از ۳۰ قلم سموم در محصولات کشاورزی است اما در حال حاضر ۱۵۰ قلم استفاده میکند که اغلب آنها غیرمجاز است.
دکتر مسلم شریفی، عنوان کرد: سال گذشته رشد جمعیت خوب بوده است اما امسال روند کاهشی پیدا کرده است که در گفتمان عمومی جامعه بیشتر به آن پرداخته شود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان،اشاره به میزان سگ گرفتگی در استان گغت: بیماری هاری یک خطر است و میزان سگ گرفتگی از 500 مورد در پنج سال گذشته به 1500 در 6 ماه امسال رسیده است و برای هر واکسن هاری ۵ میلیون و گاها بیشتر نیاز است و باید هزینه میلیاردی صرف واکسن شود.
وی با اشاره به لزوم همکاری همه دستگاهها گفت: اگر فشار قانونی ایجاد شود می تواند موثر باشد، علی رغم همه اقدامات رفتار مدیران نیست به سلامت تغییر نکرده است.
دکتر شریفی، در پایان عنوان کرد: لازم است بر روی کیفیت نان حساسیت ویژهای ایجاد شود.
نویسنده و تهیه کننده/ سید حسین رازیان