پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1403/11/17

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، از برگزاری هفتمین جلسه شورای پیام گزاران سلامت دستگاه‌های اجرایی استان با موضوع قانون هوای پاک و تأثیر آلودگی بر سلامتی به میزبانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خبر داد

به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، در این جلسه ابتدا مهندس عبدال دیانتی نسب ضمن اشاره به اهمیت آلودگی های زیست محیطی و تأثیر آشکار آن بر سلامت جامعه انسانی و محیط زیست، بیان داشت: عمده آلودگی های زیست محیطی ناشی از سوخت های فسیلی چون نفت، گاز و ذغال سنگ است که تجدید ناپذیر بوده و یکی از راهکارهای برون رفت از این معضل جایگزینی آنها با سوخت های تجدیدپذیر همچون انرژی هسته ای و پنل های خورشیدی است که داریم در این راستا حرکت می کنیم.

رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه نیز، اظهار داشت: طبق گزارش منابع بین المللی، چین، آمریکا، اروپا، هند و ژاپن به ترتیب بیشترین میزان گاز کربن دی اکسید را تولید می کنند و جز اولین کشور های آلوده کننده محیط زیست محسوب می شوند.

دکتر سید علی موسوی زاده، تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست، وظیفه ای جهانی و همگانی است و همه افراد جامعه و همچنین سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی بایست با همکاری و هم افزایی در تأمین هوای پاک به ایفای نقش بپردازند.

رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، ضمن اشاره به راهکارهای مقابله با آلودگی های زیست محیطی، خاطر نشان کرد: استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، کاشت نهای، تعیین روزهای بدون خودرو، استفاده از دوچرخه به جای خودرو، مصرف بهینه گوشت قرمز (مصرف روزانه  15000 لیتر آب برای تولید هر کیلو گوشت) از جمله نقش ها و وظایف فردی و انجام مسئولیت های محوله هر یک از سازمان ها طبق قانون هوای پاک از جمله مهمترین اقداماتی است که می توانیم در راستای کاهش آلودگی هوا، تأمین هوای پاک و در نهایت ارتقاء سلامتی خود، خانواده و جامعه انجام دهیم.

در ادامه، پیام گزار سلامت اداره کل محیط زیست، ضمن ارائه تعاریف آلودگی هوا، اهمیت هوای پاک، منابع آلوده کننده هوا و تاریخچه آلودگی هوا و سایر مفاهیم مرتبط ابراز داشت: تاریخچه آلودگی هوا به سال 61 بعد از میلاد بر می گردد که سنکا فیلسوف رومی از هوای روم با عنوان هوای سنگین نام برده است.

مهندس جهانبخش تصریح کرد: منایع آلوده کننده هوا به سه دسته شهری و صنعتی، کشاورزی و روستایی و منابع طبیعی تقسیم می شوند که از این بین، نیروگاه های تولید برق جزء آلوده کننده ترین عامل هوا محسوب می شوند.

وی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص قانون هوای پاک، اضافه کرد: قانون هوای پاک در سال 1396 توسط مجلش شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید که وزارتخانه ها و سازمان های مختلفی چون وزارت صمت، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان استاندارد، سازمان صدا و سیما، نیروی انتظامی و دیگر سازمان ها برای اجرای آن دارای وظایف و مسئولیت های مشخص هستند و همه دستگاه های ذینقش میبایست همکاری نمایند تا به استاندارهای لازم در زمینه هوای پاک دست یابیم.

به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه،  مهندس عبدال دیانتی نسب مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان و کارشناسان این اداره کل، رئیس و اعضای شورای پیام گزاران سلامت دستگاه‌های اجرایی استان و کارشناسان  مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، به میزبانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان برگزار و در خصوص اهمیت هوای سالم منابع آلوده کننده هوا و قانون هوای پاک به بحث و گفتگو پرداختند.

تصاویر پیوست