پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مهمترین راه‌های پیشگیری از ویروس اچ آی وی
پزشک بیماری واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: تعداد مبتلایان به ویروس اچ‌ای‌وی در حال افزایش است که توصیه می‌شود افراد برای انجام تست اچ‌آی‌وی مراجعه کنند.
 
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، دکتر هاشم طاهری در جمع خبرنگاران یکی از مشکلات جامعه امروز را ویروس اچ‌آی‌وی و بیماری ایدز دانست و‌ گفت: ویروس اچ‌آی‌وی و بیماری ایدز تفاوت‌هایی دارند هر گاه ویروس وارد بدن فرد شود،آن شخص به ویروس Hiv مبتلا شده و در صورتیکه که درمانی صورت نگیرد این ویروس در بدن فرد تکثیر پیدا میکند و با از بین رفتن سلول های ایمنی،شخص به بیماری ایدز مبتلا می‌شود.
 
کارشناس بیماری اچ‌آی‌وی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد به راه‌های انتقال این بیماری اشاره و اظهار کرد: ویروس از طریق خون و فرآورده های خونی، روابط جنسی و تزریق با سرنگ آلوده انتقال پیدا می کند‌.
 
وی بیان کرد: در گذشته مهمترین راه انتقال ویروس از طریق تزریق با سرنگ مشترک در معتادین و افراد زندانی بوده اما در سال‌های اخیر الگوی انتقال تغییر کرده و اچ‌آی‌وی بیشتر از طریق روابط جنسی انتقال داده می‌شود که یک خطر جدی برای جامعه به شمار می‌رود.
 
دکتر طاهری با یادآوری نکته مهمی پیرامون اینکه  سن اکثر افراد مبتلا در محدوده ۲۰ تا ۴۰ هست گفتند که این سن افراد از نظر جنسی فعال هستن و این قضیه احتمال انتقال را افزایش میدهد.
 
کارشناس بیماری ایدز مرکز بهداشت استان افزود: تعداد مبتلایان به اچ‌آی‌وی در استان رو به افزایش است و الگوی انتقال آن هم رابطه جنسی است.
 
پزشک بیماری اچ‌‌آی‌وی بیان کرد: در گذشته که مهمترین راه انتقال به وسیله تزریقات بود اقدامات پیشگیرانه در  مراکز ترک اعتیاد و کمپ‌ها انجام گرفته و‌سرنگ و وسایل بهداشتی بصورت گسترده توزیع شد و وسایل پیشگیری در اختیار افرادی که تست آنها مثبت بود قرار داده شد، همچنین جهت جلوگیری از انتقال از مادرانی که تست آنها مثبت بود به نوزادان اقدامات درمانی انجام شده است.
 
وی با اشاره به نمونه‌گیری در مراکز سیار از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر گفت: دیدگاه افراد نسبت به بیماری ایدز باید عوض شود در پاره‌ای مواقع قبح موضوع و انگ اجتماعی باعث می‌شود فرد برای انجام تست مراجعه نکند در صورتی که بصورت کاملا محرمانه برای افراد تست Hiv انجام میشود و جواب فقط در اختیار بیمار قرار میگرد،با درمان علمی و به روز سطح ویروس کنترل می‌شود و فرد میتواند با درمان به موقع زندگی عادی داشته باشد ‌‌و اگر درمان نشود فرد وارد مرحله ایدز می‌شود که عوارضی زیادی برای خود شخص و جامعه دارد.
 
دکتر طاهری اطلاع‌رسانی به موقع در مورد این ویروس از طریق رسانه‌ها را ضروری دانست و گفت: در زمان کروتا افراد برای انجام تست مراجعه نمی‌کردند اما همین که رسانه‌ها پای کار آمدند مردم برای انجام تست حضور پیدا کردند.
 
کارشناس بیماری اچ‌آی‌وی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد" " من هم تست اچ‌ای‌وی می‌دهم" را شعار هفته ایدز دانست و‌ گفت: ممکن است همه ما در معرض خطر ابتلا به این ویروس باشیم که توصیه می‌‌شود افراد متقاضی برای انجام تست اچ‌آی‌وی مراجعه کنند و نتیجه به صورت خصوصی و‌ محرمانه به آنها اعلام می‌شود، اگر نتیجه مثبت بود از فرد خواسته می‌شود برای انجام مراحل بعدی مراجعه کنند.
 
دکتر هاشم طاهری، طلا در پایان بیان کرد: انتظار می‌رود مردم،گروه‌ها و سازمان های دولتی و سازمان های مردم نهاد  همکاری لازم را انجام دهند تا جلوی این بیماری گرفته شود و شاهد ریشه کنی این ویروس در آینده باشیم.
 
پایان پیام/ نویسنده، سید حسین رازیان