پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/02/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

محمدرضا قلعه گلاب، کارشناس بهداشت محیط و آب، در آستانه هفته سلامت، با تاکید بر نقش محوری بهداشت محیط در سلامت جامعه، مشارکت مردمی را کلید طلایی ارتقای سلامت محیط و جامعه دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج؛ قلعه گلاب با اشاره به اینکه مشارکت، رکن اساسی زندگی مدرن و سلامتی، حقی بنیادین است، اظهار داشت: نقش انسان در حفظ سلامت و بهداشت محیط خانواده و جامعه هدایتگر و مهم است.

این کارشناس خاطرنشان کرد: بهداشت محیط در تمامی جنبه‌های زندگی انسان، از بهداشت و هوا و آب گرفته تا مدیریت پسماند و فاضلاب، نقشی کلیدی ایفا می‌کند. وی به اهمیت ایده مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت اشاره کرد که نخستین بار در سال 1970 در کنفرانس آلماتا مطرح شد و امروزه به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سلامت جامعه و برنامه‌های توسعه‌ای کشورها محسوب می‌شود.

قلعه گلاب در ادامه گفت: مهم‌ترین دستاورد مشارکت اجتماعی، ارتقای حس مسئولیت‌پذیری و آگاهی مردم نسبت به سلامت فردی و جمعی است.

وی ابراز داشت: بهداشت محیط، به عنوان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های بهداشت عمومی، تاثیر بسزایی بر نحوه تغذیه، زندگی و رشد افراد دارد و نقش آن در پیشگیری از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیردار کاملاً آشکار است.

قلعه گلاب در این زمینه به مثال‌هایی همچون تاثیرات منفی رادون، کنترل فلزات سنگین و سموم در کشاورزی اشاره کرد. این کارشناس بهداشت محیط و آب ، به نقش بهداشت محیط در کنترل بیماری‌های واگیردار، نوپدید و نوظهور و همچنین بیماری‌های قدیمی مانند حصبه و هپاتیت اشاره کرد.

وی با بیان اینکه نقش بهداشت محیط در سوق دادن مردم به سمت مصرف غذاهای سالم و ارگانیک، توجه خانواده‌ها را به ایجاد باغچه‌های خانگی و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی جلب کرد و آن را در تامین غذای سالم، حفظ سلامت آب و مسکن موثر دانست.

قلعه گلاب در پایان، بهداشت محیط را به منزله کنترل تمامی عوامل طبیعی دانست که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، به صورت حاد یا مزمن، سلامت انسان را تهدید می‌کند.