پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/03/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

محققان دانشکده بهداشت از تولید نانوکامپوزیتی خبر دادند که به روش سنتز سبز تولید شده و می‌تواند در حذف باکتری هلیکوباکتر پایلوری مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها، مؤثر باشد.
 
 
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج، دکتر سعید فلاحی‌زاده، محقق دانشکده بهداشت  این دانشگاه ، در این نشست خبری با اشاره به اهمیت مقابله با باکتری هلیکوباکتر پایلوری، گفت: این باکتری عامل اصلی بیماری‌های گوارشی از جمله زخم معده و سرطان معده است و با توجه به افزایش مقاومت آن به آنتی‌بیوتیک‌ها، نیاز به روش‌های درمانی نوین احساس می‌شود.
 
وی با معرفی طرح ،بررسی کارایی جاذب نانوکامپوزیت کیتوزان /اکسید روی /نانولوله های کربنی چند دیواره مغناطیسی در حذف هلیکوباکتر پایلوری از محلولهای آبی، اظهار داشت: در این پژوهش، از نانوکامپوزیت تولید شده به روش سنتز سبز با استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا استفاده شده است که در حذف این باکتری بسیار مؤثرتر از داروهای معمول عمل می‌کند.
 
به گفته فلاحی‌زاده، این نانوکامپوزیت حتی در مقادیر بسیار کم، می‌تواند رشد باکتری را متوقف کرده و از تشکیل بیوفیلم جلوگیری کند.
 
این محقق با بیان اینکه این پژوهش به مرحله اجرا رسیده و نتایج اولیه امیدوارکننده بوده است، خاطرنشان کرد: در صورت تأیید نتایج نهایی، این روش می‌تواند به کاهش شیوع عفونت‌های ناشی از هلیکوباکتر پایلوری و کاهش هزینه‌های درمانی کمک کند.
 
فلاحی‌زاده از مسئولان و متولیان امر خواست تا با حمایت از تحقیقات بین‌رشته‌ای در حوزه سلامت و محیط زیست، زمینه را برای تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها و استفاده از فناوری‌های نانو در این زمینه‌ها فراهم کنند.
 
گفتنی است در این طرح، دکتر محسن نغماچی، دکتر سیدعبدالمحمد سادات، دکتر عالیه قلی زاده، دکتر محمود یوسفی، دکتر مهناز محتشمی و دکتر قاسم احمدی نیز همکاری داشته‌اند.
 این طرح در نشست خبری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج معرفی شد.
تصاویر پیوست