همایش نکوداشت هفته سلامت با شعار سرآغاز سلامت و آیندهای سرآمد امروز یک شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه با حضور دکتر سیده رقیه پناهی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، معاونین دانشگاه، دکتر محمد بهرامی، نماینده مردم شریف بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان، در سالن جرجانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این همایش، دکتر هادی نیا، مشاور عالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ضمن تبریک دهه کرامت و روز استاد، بر اهمیت توجه مستمر به سلامت تاکید کرد و گفت: “سلامت یک امر مستمر است و نباید آن را منحصر به یک هفته یا روز خاص دانست.

دکتر هادی نیا، دانشگاه علوم پزشکی را مجموعهای دانست که با ارزشمندترین سرمایه، یعنی جان و سلامت انسانها، سر و کار دارد که کار کردن در این مجموعه نیازمند ظرافت، دقت و توانایی خاص است.
وی، تربیت و پرورش انسانهای ماهر و متعهد را یکی از مهمترین رسالتهای دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و خاطرنشان کرد: “ما در این دانشگاه، نه تنها به دنبال ارتقای سطح علمی دانشجویان و تربیت پزشکان و پرستاران حاذق هستیم، بلکه تلاش میکنیم تا انسانهایی با اخلاق و دلسوز تربیت کنیم که بتوانند به بهترین شکل به مردم خدمت کنند.
مشاور عالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، با اشاره به انتظارات بالای جامعه از این دانشگاه، بر نقش مهم حوزه بهداشت در ارتقای سطح سلامت جامعه تاکید کرد و گفت: “یکی از مهمترین وظایف دانشگاه علوم پزشکی، حوزه بهداشت است که از دورترین نقاط تا مرکز استان، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میدهند.
وی افزود: عمدهترین و ابتداییترین رسالت دانشگاه علوم پزشکی، بر عهده بخش بهداشت است که با تلاش شبانهروزی خود، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها و ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا میکند.
در ادامه نماینده بویراحمد، دنا و مارگون خواستار توجه ویژه مسئولان به چالش های حوزت بهداشت و درمان استان شد
نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، در اختتامیه هفته سلامت با اشاره به مشکلات و کمبودهای موجود در حوزه بهداشت و درمان استان، خواستار توجه ویژه مسئولان و تلاش برای رفع این نارساییها شد.
دکتر بهرامی با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه سرمایه انسانی، کادر درمان را بازوی اصلی ارائه خدمات به مردم در شرایط بحرانی دانست و فداکاریهای آنان در دوران کرونا را ستود.
وی با انتقاد از شرایط نامناسب کاری، حقوق پایین و مشکلات معیشتی پرستاران، خواستار رسیدگی به وضعیت این قشر زحمتکش شد و تصریح کرد: این مشکلات، تاثیرات منفی بر روح و جسم آنان میگذارد.
بهرامی با بیان اینکه ۸۰ درصد زحمات در بیمارستانها بر دوش پرستاران است اظهار داشت: تخصیص تنها ۵ درصد از مزایا به آنان را ناعادلانه است و این رویه باید اصلاح شود.
نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون با ابراز نگرانی از کمبود سرانه پرستار، تخت بیمارستانی و فضای آموزشی و درمانی در استان، افرود: می طلبد برنامهریزی برای رفع این کمبودها و ارتقای شاخصهای سلامت در اولویت باشد.
وی با اشاره به اینکه حوزه سلامت تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست، عنوان کرد: احساس مسئولیت تمامی دستگاهها و تعامل با مجموعه بهداشت و درمان برای حل مشکلات بسیار ضروری است.
بهرامی با انتقاد از اینکه یاسوج به عنوان مرکز استان از حداقل امکانات نیز برخوردار نیست گفت: با پیگیریهای خود و سایر مسئولان برای رفع این نارساییها و مشکلات اقداماتی صورت نخواهد گرفت.
بهرامی با اشاره به بازدیدهای خود از روستاهای دوردست و قدردانی از زحمات کادر بهداشت، خاطرنشان کرد : امیدواریم با تلاش همگانی، استانداردهای لازم در زمینه حقوق، مزایا و سرانههای خدماترسانی به مردم محقق شود.
مسلم شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در این مراسم ضمن تشریح برنامههای اجرا شده در طول هفته سلامت، بر اهمیت نقش مردم در ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد.
شریفی با اشاره به برگزاری برنامههای متنوع در هفته سلامت، گفت: «امسال برنامهها با یک هدف و یک برنامه از پیش تعیین شده اجرا شد. برگزاری نشستهای تخصصی پزشکی خانواده و نظام ارجاع، حضور در مراکز و پایگاههای سلامت، نواختن زنگ سلامت در مدارس با همکاری ادارات مختلف، همایش پیادهروی و برنامههای پاکسازی محیط به صورت نمادین در سراسر استان از جمله این برنامهها بود.»
وی افزود: «ترویج پویش نه به تصادف و برگزاری نشستهای تخصصی در این زمینه با حضور مدیران کل دستگاههای مختلف، نشست با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه، حضور در مراسمات نماز جمعه و سخنرانیهای پیش از خطبه در مورد سلامت، برپایی چادرهای سلامت و اجرای برنامههای ترویجی و تبلیغی در رسانههای مختلف، بازدید از مدارس توسط کارشناسان بهداشتی و عیادت از بیماران در بیمارستانها از دیگر برنامههای اجرا شده در این هفته بود.»
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، هدف نهایی این اقدامات را ترویج فرهنگ سلامت و ارتباط بیشتر میان مردم و حوزه سلامت دانست و اظهار داشت: «سلامت یک امر اجتماعی و مردمی است و بدون حضور و مشارکت مردم، برنامهریزیهای حوزه سلامت امکانپذیر نخواهد بود. امیدواریم این اقدامات به ارتقای سطح فرهنگ و سلامت در جامعه و همکاری بیشتر مردم در ارائه مراقبتهای بهداشتی کمک کند.»
شریفی در پایان از ریاست و هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، همکاران شبکه بهداشت و معاونت بهداشتی، دستگاههای اجرایی همکار از جمله شهرداریها، ائمه جمعه، حوزههای علمیه و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر همکاری در برگزاری باشکوه هفته سلامت قدردانی کرد.
در پایان این همایش، از تلاشهای فعالان حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تقدیر شد.