با توجه به افزایش روز افزون بیماری های مزمن به خصوص دیابت (افزایش قندخون ) مصرف مواد غذایی شیرین شده با قند و شکر را به حداقل برسانید .
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی با توجه به اهمیت مصرف شیرینیجات اظهار داشت :
امروزه شاهد روزافزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم .به تدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می کند کارخانجات موادغذایی نیز روز به روز محصولات شیرین تری به بازار روانه می کنند . عادت کردن ذائقه به مواد شیرین که به طور معمول از دوران کودکی شروع می شود ، عوارض متعددی نظیر اضافه وزن ،چاقی ، دیابت،بیماری های قلبی عروقی و سرطان را به دنبال دارد .
مریم صالحی مضرات مصرف قند و شکر را یادآور شد و ابراز داشت :
مصرف مواد زیاد قند و شکر نقش عمده ای در پوسیدگی دندان ها دارد ، عامل اصلی دیابت می باشد ، باعث عدم تعادل هورمونی بدن و آسیب به غدد داخلی مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می شود .
خستگی مزمن از پیامدهای مصرف زیاد قند و شکر و موادخوراکی شیرین می باشد .
در مورد مصرف شیرینیجات باید توجه داشته باشید که قند و ترکیبات حاوی قند از جمله نوشابه های گازدار ، آب میوه های صنعتی ،بستنی ، انواع کیک و شیرینی و شکلات کالری زیادی دارند بدون اینکه موادمغذی ارزشمندی داشته باشند .
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع ) راهکارهایی را برای کمک به کاهش شکر مصرفی به شرح زیر خاطر نشان کرد :
استفاده از میوه های تازه بجای شیرینی و شکلات در میان وعده
محدود کردن مصرف نان های شیرین (نان قندی ، نان شیرمال ،شیرینی ، کیک و ... )
خرید نوشیدنی های بدون شکر و کم کالری ( دوغ ، آب و آب میوه های طبیعی ) بجای نوشابه های گازدار
محدود کردن مصرف قند با چای و استفاده از موادی نظیر خرما ، رطب ، کشمش ، توت سفید و ...
مصرف شکر همراه با قهوه را به حداقل برسانید .در صورتی که قهوه های فوری مصرف می کنید ، انواع بدون شکر را انتخاب نمایید .
بجای مصرف کیک های خیلی شیرین از کیک های تهیه شده از غلات کامل یا نان شیرین هایی که قند بسیار کمتری در تهیه آنها بکار رفته است استفاده نمایید .
بجای مصرف نان و برنج سفید از انواع نان های سبوس دار ( سنگک ، بربری ، نان های جو و ... ) و برنج همراه با حبوبات و سبزیجات استفاده نمایید .
در هنگام خرید موادغذایی ، برچسب آنها را از نظر مقدار قند افزوده شده مقایسه کنید و محصولاتی که حاوی کمترین مقدار قند افزوده هستند را انتخاب کنید .
مریم صالحی در پایان توصیه نمود: با توجه به افزایش روز افزون بیماری های مزمن به خصوص دیابت (افزایش قندخون ) مصرف مواد غذایی شیرین شده با قند و شکر را به حداقل برسانید .