پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/01/13

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

با توجه به افزایش روز افزون بیماری های مزمن به خصوص دیابت (افزایش قندخون ) مصرف مواد غذایی شیرین شده با قند و شکر را به حداقل برسانید .

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی با توجه به اهمیت مصرف شیرینیجات اظهار داشت :

امروزه شاهد روزافزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم .به تدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می کند کارخانجات موادغذایی نیز روز به روز محصولات شیرین تری به بازار روانه می کنند . عادت کردن ذائقه به مواد شیرین که به طور معمول از دوران کودکی شروع می شود ، عوارض متعددی نظیر اضافه وزن ،چاقی ، دیابت،بیماری های قلبی عروقی و سرطان را به دنبال دارد .

مریم صالحی  مضرات مصرف قند و شکر را یادآور شد و ابراز داشت  :

مصرف مواد زیاد قند و شکر نقش عمده ای در پوسیدگی دندان ها دارد ، عامل اصلی دیابت می باشد ، باعث عدم تعادل هورمونی بدن و آسیب به غدد داخلی مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می شود .

خستگی مزمن از پیامدهای مصرف زیاد قند و شکر و موادخوراکی شیرین می باشد .

در مورد مصرف شیرینیجات باید توجه داشته باشید که قند و ترکیبات حاوی قند از جمله نوشابه های گازدار ، آب میوه های صنعتی ،بستنی ، انواع کیک و شیرینی و شکلات  کالری زیادی دارند بدون اینکه موادمغذی ارزشمندی داشته باشند .

 کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع ) راهکارهایی را برای کمک به کاهش شکر مصرفی به شرح زیر خاطر نشان کرد :

استفاده از میوه های تازه بجای شیرینی و شکلات در میان وعده

محدود کردن مصرف نان های شیرین (نان قندی ، نان شیرمال ،شیرینی ، کیک و ... )

خرید نوشیدنی های بدون شکر و کم کالری ( دوغ ، آب و آب میوه های طبیعی ) بجای نوشابه های گازدار

محدود کردن مصرف قند با چای و استفاده از موادی نظیر  خرما ، رطب ، کشمش ، توت سفید و ...

 مصرف شکر همراه با قهوه را به حداقل برسانید .در صورتی که قهوه های فوری مصرف می کنید ، انواع بدون شکر را انتخاب نمایید .

بجای مصرف کیک های خیلی شیرین از کیک های تهیه شده از غلات کامل یا نان شیرین هایی که قند بسیار کمتری در تهیه آنها بکار رفته است استفاده نمایید .

بجای مصرف نان و برنج سفید از انواع نان های سبوس دار ( سنگک ، بربری ، نان های جو و ... ) و برنج همراه با حبوبات و سبزیجات استفاده نمایید .

در هنگام خرید موادغذایی ، برچسب آنها را از نظر مقدار قند افزوده شده مقایسه کنید و محصولاتی که حاوی کمترین مقدار قند افزوده هستند را انتخاب کنید .

مریم صالحی در پایان توصیه نمود:  با توجه به افزایش روز افزون بیماری های مزمن به خصوص دیابت (افزایش قندخون ) مصرف مواد غذایی شیرین شده با قند و شکر را به حداقل برسانید .

تصاویر پیوست