کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بهمئی از انجام موفقیت آمیز مرحله اول طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در این شهرستان خبر داد.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بهمئی از انجام موفقیت آمیز مرحله اول طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ سید عابد توفیقیان گفت: این طرح جهت کودکان زیر پنج سال به صورت فعال از تاریخ 19 تا 21 فروردین جهت عشایر ساکن در این شهرستان انجام گرفت.
وی افزود: ويروس پوليو، يك RNA ويروس از خانواده پيكورنا ويريده و از گونه انتروويروس هاست. اين ويروس دارای سه سروتيپ آنتی ژني 2،1 و 33 است. وجود ويروس پوليو در محيط، نتيجه مستقيم عفونت اخير انسان ها با ويروس است. دفع مدفوع افراد آلوده و هم چنين استفاده از فاضلاب براي آبياري مزارع مي تواند سبب آلودگي خاك شود. انسان تنها منبع شناخته شده ويروس است. انتقال بيماري معمولا از طريق مدفوعي - دهاني و بندرت از طريق قطرات تنفسي و دهاني است.در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پائینی است ویروس معمولا" از طریق مدفوعی – دهانی سرایت می کند و در جاهایی که وضعیت بهداشتی مطلوبی دارند، انتشار از طریق تنفس است. این ویروس در مدفوع آسانتر و طی مدت زمان طولانی تری نسبت به حلق قابل جداسازی است.
توفیقیان گفت: این طرح کلیه مهاجرین خارجی در اردوگاهها و یا خارج از اردوگاهها، کلیه خانوارهاي ساکن در کلنی ها و محل تجمع عمده مهاجرین خارجی، کلیه نقاط(شهرستان-شهرك-کلنی-و...)که به تشخیص معاونین بهداشتی پوشش پولیو ( واکسن خوراکی فلج اطفال ) نوبت سوم کمتر از 95 درصد دارند، کلیه مناطق تحت پوشش تیم هاي سیار و کلیه کودکان زیر 5 سالی که احتمالا همراه با مادران خود در زندانها اقامت دارند را تحت پوشش قرار می دهد.
وی اظهار داشت: با اجرای مرحله اول این طرح 26 نفر از افراد زیر 5 سال عشایر مناطق کت و شهرک ولیعصر، در بین 41 خانوار ساکن در این دو منطقه واکسینه شدند.
توفیقیان در پایان گفت: مرحله دوم طرح 23 تا 25 اردیبهشت ماه سال جاری انجام خواهد گرفت.


نسخه چاپی خبر